Ljubav: geneza, struktura, klasifikacija, svrha

Akcija!

Original price was: 62,00 KM.Current price is: 25,00 KM.


Back Cover

Uplovite u dubine ljudskih emocija uz knjigu “Ljubav: geneza, struktura, klasifikacija, svrha” autora Borisa Škarice. Ova neodoljiva studija, puna originalnih uvida i dubokih analiza, istražuje svaki kutak ljubavi, od njenog porijekla do njenog uticaja na mentalno zdravlje.

Kroz 109 stranica, autor vas vodi kroz lavirinte srca, otkrivajući tajne zaljubljenosti, ljubomore i čak mržnje, dok vas inspiriše da razmislite dublje o svojim emocionalnim vezama. Pripremite se da otkrijete nešto više o sebi i svom odnosu prema ljubavi!

 

  DA BISTE PORUČILI KNJIGU POPUNITE OBRAZAC ISPOD

  Description

  Pristup fenomenu ljubavi u ovoj knjizi je psihološko-medicinski (… ali), ova je knjiga i stanovita teleologija ljubavi, govor o svrhovitosti ljubavi, jer ljubav ima svoju svrhu, ona nastaje, ona traje i ona ima svoj kraj. Glavni naslov knjige, međutim, upućuje na to da se knjiga u cjelini bavi fenomenom ljubavi, ali podnaslovi govore o tome da nije riječ samo o fenomenu ljubavi, nego i o fenomenu zaljubljenosti, patološke ljubavi, ljubomore i na kraju mržnje.

  – Josip Jozić, Dr. phi

   

  Knjiga Borisa Škarice Ljubav: geneza, struktura, klasifikacija, svrha predstavlja originalan prikaz ljubavi kao emocije, njenog porijekla, strukture, vrsta ljubavi, a koje je namijenjeno širokom krugu čitatelja. Posebno zanimljivim štivom se čini za psihologe i psihijatre, odnosno sve profesionalce koji se bave emocijom i dušom općenito, ali i sve druge koji žele saznati nešto više o tipovima ljubavi, te razumjeti osjećanja i emocionalne bure koje nam se dešavaju ili su se dešavale tokom života.

  – Prof. dr Anela Hasanagić, psiholog